user_mobilelogo

Heerhugowaard, 23 augustus 2015

Maar liefst 129 renners stonden er aan de start bij de sportklasse in de 46e Ronde van Heerhugowaard. Deze ronde is ook wel bekend als Tour de Waard. Dit criterium is altijd grootst opgezet en gaat over mooi geasfalteerde wegen. De renners wisten er een aantrekkelijke koers van te maken. Ook in dit criterium werd er met een gemiddelde van bijna 44 km/u weer hard gereden. De finale van de wedstrijd was erg spannend. Arthur Rutte won met een mooie solo en wist voor de 3e keer (winst in de Ronde van Santpoort en Ronde van de Waarderpolder) deze maand een criterium te winnen.

Het eerste gedeelte de wedstrijd werd gekenmerkt door een hoog tempo en de eerste aanval was op naam van Daan Kostelijk. Helaas werd hij na enkele ronden weer teruggepakt. Na 40 kilometer koers ontstond er bij een premiesprint een kopgroep van 10 renners. Dit was niet zomaar een kopgroep, maar een kopgroep met vooral winnaars. De kopgroep werkte goed samen, waardoor het voor het peloton onmogelijk was om de kopgroep terug te pakken.

Bij het ingaan van de laatste 8 ronden begonnen de demarrages in de kopgroep. Alleen de demarrage van Arthur Rutte in de laatste ronde was degene die succesvol was. Arthur Rutte wist een gat te slaan en kwam alleen aan op de streep. Brian Burggraaf wist de tweede plek te pakken voor Imo de Pruijssenaere de la Woestijne.

Uitslag:

  Sportklasse
1. Arthur Rutte
2. Brian Burggraaf
3. Imo de Pruijssenaere de la Woestijne

Bekijk alle uitslagen op de website van Mylaps.

Oypo icoon 8

 

 
 
 
 

 

 
 
 
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Ok